środa, 26 sierpnia 2015

Szybka tarta z pomidorami i cukinia

W tym roku moje letnie menu krąży wkoło pomidorów i cukinii. Najsmaczniejsze, lekkostrawne dania wyczarowane w kilka chwil. Tym razem pomidorom i cukinii towarzyszyło moje ulubione ciasto francuskie.



Składniki:
s

2 duże
ser mozzarella 
, suszona bazylia
1


Pomidory i cukinie pokrój na cienkie krążki (2-3 mm grubości). Ciasto francuskie rozłóż na blaszce do pieczenia tarty, zawiń brzegi, by powstał wyższy rant.Układaj naprzemiennie plastry cukinii i pomidorów, by na siebie lekko nachodziły. Oprósz solą, pieprzem i bazylią. Na wierzchu ułóż kawałki sera, skrop oliwą. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Piecz ok. 20 minut w temp. 220˚C



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz